Pavel Hrobař a Al Campo Graf Czech na MČR BO 2015

15.10.2015 11:58

O víkendu 10.-11. října proběhlo Mistrovství ČR Belgických ovčáků v Horní Bříze u Plzně, kde jsme měli zástupce z naší kynologické základny a to Pavla Hrobaře se svým tříletým psem Al Campo Graf Czech.

Závod byl dvoudenní, startovní číslo 11, které si Pavel vylosoval, určilo na sobotu disciplíny „poslušnost“ a „obranu“. Na neděli tedy připadla „stopa“. Celkový počet závodníků sahal ke 40. Pavel s Campem v sobotu předvedli moc hezkou poslušnost, kterou rozhodčí ohodnotil 93 body. Tím si zasloužili potlesk ze strany tribuny a dostali se do bitvy o úctyhodné umístění. Druhou disciplínou, kterou sobota nabídla, byla „obrana“. Velmi pěkně rozjetý výkon bez výrazných chyb s přesným provedením a obrovským „drivem“ ale bohužel na posledním kousnutí pes již nepustil a došlo tím k diskvalifikaci celého závodu.

Ač se může na první pohled zdát, že závod pro tuto dvojici nebyl úspěšný. Opak je pravdou. Ukázali moc hezký výkon, porovnatelný a konkurence schopný s elitou naší republiky. Děkujeme tedy za reprezentaci ZKO Letohrad a držíme palce do dalších závodů.