Mezinárodní závod CACIT Dobříš 2016

09.09.2016 10:52
ZKO Letohrad na mezinárodním závodě CACIT Dobříš 2016!
O víkendu 27. – 28. srpna bojovali členi ZKO Letohrad na mezinárodním závodě CACIT Dobříš 2016! Sjelo se sem celkem 54 závodníků ze tří zemí, kteří byli odhodlaní bojovat o titul v nejvyšší kategorii sportovní kynologie – IPO 3, která se skládá celkem ze tří 100 bodových částí a to stopa, poslušnost, obrana.
Zástupci naší kynologické organizace (Magdaléna Foglová & Brix z Údolí Jizery, Dita Silberová & Lotr Stanios, Pavel Hrobař & Al Campo Graf Czech) soutěžili jako jednotlivci, ale také dali dohromady tříčlenné družstvo s názvem „Dream of Letohrad“, které se v součtu bodů umístilo na krásném 3. místě!
Magda s „maliňákem“ Brixem se startovním číslem 1 zahájili celý závod sobotní poslušností, kde získali 90b., pokračovali razantní obranou, bohužel s chybami v oblasti poslušnosti a tak získali 88 bodů, závod zakončili neúspěšnou stopou, kde došli pouze k prvnímu lomu a tím skončili s 23 body. Celkem tedy obsadili 42. místo.
Dita s kníračem Lotrem ukázali dech beroucí poslušnost pouze s drobnými chybkami, před kterou smekl i zahraniční rozhodčí hodnotící jinou disciplínu, kompetentní rozhodčí ohodnotil tuto poslušnost krásnými 94 body. Obrana byla taktéž pěkná, zde už se ale chyb vyskytlo o něco více, a tak společně získali 87 bodů. Na stopě Lotr předvedl pěknou práci, bohužel vynechal předmět, který se hodnotí 7 body. Celkem ale 85 bodů. Dita s jediným knírače závodu vybojovali celkové 18. místo a bodově splnili potřebný limit pro účast na Mistrovství světa kníračů!
Pavel s „maliňákem“ Campem bodovali v každé disciplíně! Na poslušnosti dostali nejvíc bodů, jaké rozhodčí na závodě udělil a to 97, ztratili tedy jenom 3 body k úplné dokonalosti. Na obraně rozhodčí vytkl pouze drobnosti a odcházeli v doprovodu zaslouženého potlesku publika s 94 body. Na stopě byl rozhodčí z pachové práce psa naprosto unešen, chtěl mu dát plných 100 bodů jako důkaz nekonečných slov jeho chvály, bohužel ale Campo udělal drobné chyby na dvou předmětech, které je stály celkem 5 bodů dolů a tím i první místo celkového žebříčku závodu. Na stopě tedy „vyčuchali“ 95 bodů a celkové naprosto perfektní 4. místo!
Tým ze ZKO Letohrad se na takto prestižním závodě rozhodně neztratil, byl jednou z nejvíce početnější ZKO v samotném závodě a jsme pyšní, že jsme mohli naši ZKO reprezentovat. Těšíme se na další závody a doufáme v další úspěchy pro naši organizaci.