Mezinárodní kynologický festival v Dobříši ovládl reprezentant z kynologického klubu Letohrad

21.08.2017 00:00

Mezinárodní kynologický festival v Dobříši ovládl reprezentant z kynologického klubu Letohrad

 

O víkendu 19. – 20. srpna proběhl dvanáctý ročník mezinárodního kynologického festivalu v Dobříši. Již druhým rokem se zúčastnili i reprezentanti z letohradského kynologického klubu ve složení Pavel Hrobař & Al Campo Graf Czech, Dita Silberová & Lotr Stanios, Magdaléna Foglová & Brix z Údolí Jizery a Miroslav Glesner & Ashley Clever Fox, kteří opět sestavili družstvo a obsadili tak týmově 2. místo.

Vítězem závodu se stal Pavel & Campo, kteří s celkovým součtem 285 bodů (z celkových 300) v konkurenci 55 závodníků získali titul CACT a CACIT. Tato dvojice předvedla naprosto bezchybnou stopu, kde jako jediný závodník z celého závodu získali plných 100 bodů, na poslušnosti předvedli rovněž nejlepší výkon závodu a získali 94 bodů. Na obraně se Campík trošku dostal do „rauše“ a tak musel Pavel použít jeden povel navíc, ale i tak získali krásných 91 bodů.

Ostatním členům kynologického klubu se také dařilo, Dita s Lotrem předvedli vyrovnané výkony s body 84,80,81 a v konkurenci vybojovali 32. místo. Magda s Brixem s body 84,90,81 obsadili 27. místo. Míra s Foxem byli bohužel na disciplíně zvané „obrana“ diskvalifikovány, protože pes díky přílišnému nasazení neuposlechl povel psovoda. Jinak předvedli ale moc pěknou práci.

Děkujeme členům ZKO Letohrad za reprezentaci a kvalitní předvedení práce kynologického klubu.