FMBB 2019 Písek

03.06.2019 15:07

FMBB se Pavel s Campem zúčastnili letos už potřetí, poprvé však na domácí půdě a tím závod dostal ještě prestižnějši, ale zároveň i těžší charakter.

Tento psí sport je nejen o tréninku a úsilí, ale asi jako každý jiný i o pořádné dávce štěstíčka, které se bohužel tentokrát na ně neusmálo. Ale i o tom je sportovní kynologie, tak tedy popořádku

Na úterním zahájení si Pavel vylosoval startovní číslo 22, což znamenalo ve čtvrtek stopu, v pátek obranu a v sobotu poslušnost. 

I přesto, že je Campik poctivý a spolehlivý stopař, jeho psovod zde pociťuje největší nervozitu. Tentokrát to však bylo jiné. Snad poprvé nastupoval relativně klidný a to tedy nevěstilo nic dobrého. První dva úseky byly precizní tak, jako vždy, ale druhý lom se stal osudným a zde Campo přešel asi tak o 2m, tím se ocitl v situaci, v které ještě nikdy nebyl a zkrátka si s ní neporadil. Znamenalo to tedy ukončení práce. Zklamání ale nebylo tak velké, ač by mohl zabojovat daleko víc, počasí nachystalo během kladení až do vypracování stop takové zvraty, se kterými si neporadily ani ostatní dvojice ve skupině.

Radost se však vrátila po páteční obraně, kde Campo předvedl krásnou bojovnou, ale ukázněnou obranu. Předností bylo především těsné obíhání maket, plné zákusy a bojovnost. Odcházel tak z placu hrdý na svého parťáka.

Rauše z obrany mu vydržela až do sobotní poslušnosti, kde byl daleko více happy než jsme zvyklý. Měl radost z každého provedeného cviku a celkově tato dvojice předvedla suprovou práci.

Děkujeme za reprezentaci a přejeme mnoho dalších společných úspěchů.